Вітаю Вас, Гість
Головна » Статті » Для душі » Кулінарна терапія

Тортик "Лимонний"

Інгредієнти:

Бисквіт:
6 яєць
1 ч. л. ваніліну
2/3 скл. борошна
1/4 скл. крохмалу
100 г шоколаду

Лимонний мус:
2 яйця
4 ст. л. цукру
4 ст. л. крохмалу
350 мл молока
1 ст. л. лимонної цедри
1/4 скл. лимонного соку
2,5 ч. л. желатину
500 мл вершків

Лимонний курд:
1/2 скл. лимонного соку
1 ст. л. лимонної цедри
2/3 скл. цукру
3 яйця

Бисквіт:
Розігріти духовку до 170 градусів. Застелити протвінь пергаментом (розмір 51*35).
Білки збити з лимоною кислотою на невеликій швидкості до утворення піни, поступово додаючи половину норми цукпу. Збільшити швидкість, і збивати до стійких піків.
Жовтки з бити з рештою цукру до світло-жовтої, практично білої маси, додати ванілін.
Муку, крохмал просіяти в жовтки, додати 1/3 частину збтитих білків і акуратно перемішати. Ввести решту білків.
Викласти тісто на протвінь, намагаючись, зробити як можна рівнішу поверхню.
Пекти 10-15 хв., провіряючи готовність сірником.

Лимонний мус.
Змішати крохмал з цукром і вбити туди яйця, розтираючи до тих пір, поки не залишиться грудочок.
Молоко довести до кипіння. Тоненькою цівкою, помішуючи крохмально-яєчну суміш, влити в неї гаряче молоко, потім перелити все назад в каструльку і проварити на маленькому вогні декілька хвилин ло загустіння (до кипіння не доводити).
Зняти крем з вогню, перекласти в посудину і накрити плівкою (торкаючись поверхні, щоб не утворилась скоринка) і повністю охолодити.
Розчинити желатин в холодному лимонному соці і залишити набухати на 1хв. потім нагріти трохи, лише до повного розчинення желатину.
Збити міксером вистигнувший заварний крем і, продовжуючи збивати, влити сік з желатином.
Окремо збити вершки і з'єднати з рештою маси в 3 прийоми.

Лимонний курд.
Доводимо до кипіння лимонний сік, цедру і цукор.
Збити злегка яйця і тоненькою цівкою влити гарячий лимонинй сік.
повертаємо все це знову на вогонь(маленький) і, помішуючи доводимо до кипіння. Варимо ще хвилин 5 (постійно помішуючи) до загустіння і потім переливаємо в чисту посуду, накриваємо плівкою (плівка повинна торкатися поверхні крему, щоб не утворилась скоринка) і охолоджуємо.

Збираємо:
Охолоджений бисквіт розрізаємо на три частини.
Одну частину покрити розтопленим шоколадом. Дати шоколаду вистигнути, перевернути шоколадною стороною вниз і нанести перший шар лимонного мусу 1/3 частина від всієї кількості).
Розрівняти, накрити наступним шаром бисквіту.
Промастити половиною лимонного курду і знову шаром мусу. Накрити останнім бисквітом, далі решту мусу і покласти в холодильник, мінімум на 1 годину для застигання.
Після цього часу намастити поверхню рештою курду і знову заморозити.

P.S. Базові мірки автора:
Борошно 1 скл. = 140 г;
Цукор 1 скл. = 200 г;
Молоко/вода/вершки 1 скл. = 237 мл



Джерело: http://www.kuking.net
Категорія: Кулінарна терапія | Додав: ADMIN (17.11.2013)
Переглядів: 93 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]