Головна » Статті » Для душі » Кулінарна терапія |
Тортик "Лимонний"
Інгредієнти:
Бисквіт:
Бисквіт:
Розігріти духовку до 170 градусів. Застелити протвінь пергаментом (розмір 51*35). Білки збити з лимоною кислотою на невеликій швидкості до утворення піни, поступово додаючи половину норми цукпу. Збільшити швидкість, і збивати до стійких піків. Жовтки з бити з рештою цукру до світло-жовтої, практично білої маси, додати ванілін. Муку, крохмал просіяти в жовтки, додати 1/3 частину збтитих білків і акуратно перемішати. Ввести решту білків. Викласти тісто на протвінь, намагаючись, зробити як можна рівнішу поверхню. Пекти 10-15 хв., провіряючи готовність сірником. Лимонний мус. Змішати крохмал з цукром і вбити туди яйця, розтираючи до тих пір, поки не залишиться грудочок. Молоко довести до кипіння. Тоненькою цівкою, помішуючи крохмально-яєчну суміш, влити в неї гаряче молоко, потім перелити все назад в каструльку і проварити на маленькому вогні декілька хвилин ло загустіння (до кипіння не доводити). Зняти крем з вогню, перекласти в посудину і накрити плівкою (торкаючись поверхні, щоб не утворилась скоринка) і повністю охолодити. Розчинити желатин в холодному лимонному соці і залишити набухати на 1хв. потім нагріти трохи, лише до повного розчинення желатину. Збити міксером вистигнувший заварний крем і, продовжуючи збивати, влити сік з желатином. Окремо збити вершки і з'єднати з рештою маси в 3 прийоми. Лимонний курд. Доводимо до кипіння лимонний сік, цедру і цукор. Збити злегка яйця і тоненькою цівкою влити гарячий лимонинй сік. повертаємо все це знову на вогонь(маленький) і, помішуючи доводимо до кипіння. Варимо ще хвилин 5 (постійно помішуючи) до загустіння і потім переливаємо в чисту посуду, накриваємо плівкою (плівка повинна торкатися поверхні крему, щоб не утворилась скоринка) і охолоджуємо. Збираємо: Охолоджений бисквіт розрізаємо на три частини. Одну частину покрити розтопленим шоколадом. Дати шоколаду вистигнути, перевернути шоколадною стороною вниз і нанести перший шар лимонного мусу 1/3 частина від всієї кількості). Розрівняти, накрити наступним шаром бисквіту. Промастити половиною лимонного курду і знову шаром мусу. Накрити останнім бисквітом, далі решту мусу і покласти в холодильник, мінімум на 1 годину для застигання. Після цього часу намастити поверхню рештою курду і знову заморозити. P.S. Базові мірки автора: Джерело: http://www.kuking.net | |
Переглядів: 311 | |
Всього коментарів: 0 | |